таг: „Баваријан

Во Европа одобрена вакцина: Данската „имванекс“ против мајмунски сипаници

0
Данската биотехнолошка компанија „Баваријан нордил“ соопшти дека Европската комисија дозволила нејзината вакцина „имванекс“ да се пласира на пазарот како заштита од мајмунски сипаници,...