таг: 2236

Од денеска ќе има се повеќе дневна светлина

0
Вчера во 22:36 часот настанала зимската краткоденица, односно моментот кога Сонцето во своето привидно движење стигнува до својата најјужна точка. Зимата официјално започна,...