таг: Јарослав

Чешка донираше инкубатор за бебиња на клиниката „Мајка Тереза“ во Чаир

0
Чешкиот амбасадор Јарослав Лудва заедно со министерот за здравство Илир Демири официјално предаде инкубатор од чешката фирма ТСЕ Ческе Будјејовице. „Оваа опрема...

ЕУ е против ограничување на слободната трговија со Украина

0
Потегот на Јарослав Качински, лидерот на полската владејачка партија и заменик премиер, беше...