таг: „Јаглен

Германија се враќа на јаглен

0
Јаглен наместо гас за производство на струја, побрзо пополнување на резервите на гас: Ова се двете централни мерки со кои германската...

77 рудари се заробени во рудник во Украина

0
77 рудари се заробени во рудник за јаглен во областа Доњецк во источна Украина поради...

Ова се клучните точки на судбоносниот Самит „COP26“ за климатските промени

0
„Јаглен, автомобили, пари и дрвја“, ова се темите коишто британскиот премиер Борис Џонсон ги сумираше како главни точки на Конференцијата на...