таг: Чингте

Новиот претседател на Тајван побара од Кина да престане да се...

0
Тајванскиот претседател Лаи Чинг-те побара од Кина да ги прекине своите воени и политички закани, велејќи во својот инаугуративен говор дека мирот е...

Претседателски избори во Тајван: Соочување со реалноста по демократската прогресивна победа

0
Новоизбраниот тајвански претседател Вилијам Лаи (Лаи Чинг-те) од Демократската прогресивна партија (ДПП) и претседателот на Тајван, Цаи Ингвен, ја поздравија поддршката на...

Кандидатот кој не и одговараше на Кина стана нов претседател на...

0
Новиот тајвански претседател ќе биде Вилијам Лаи (Лаи Чинг-те) од Демократската прогресивна партија (ДПП). Станува збор за поранешниот потпретседател на Тајван, кандидат кој...