таг: црвено

Како да го зголемите нивото на железо во крвта

0
Храна богата со железо Црвено месо: Црвеното месо, како говедско, свинско и јагнешко месо, содржи висока концентрација на железо,...

Јапонско грозје од 10.000 долари

0
Црвено грозје, со зрна големи колку топчињата за пинг-понг, како што пишува „Лукс лајф“ (Lux life) – „полни со вкусни сокови кои пукаат...

Обичаи и традиции поврзани со мартинките

0
Преплетот на црвено и бело конче, која кај нас се нарекува мартинка, се верува дека претставува амајлија за здравје и заштита од...