таг: цивилните

ОН во март бележат драстичен пораст на бројот на загинати и...

0
Набљудувачите на Обединетите нации забележаа ненадејно зголемување на цивилните жртви во Украина минатиот месец поради засилените напади на руските сили, соопшти денеска Канцеларијата...

ООН предупредува за опасност од многу жртви во Авганистан

0
Во својот извештај објавен денес за цивилните жртви во првата половина на оваа година, Мисијата на Обединетите...