таг: Царот

Југославија се распадна, време е да падне и нејзиниот последен бастион...

0
Царот Борис Трети Обединител е симбол на ослободувањето и единството на Бугарите, напиша на својот...

Според Календарот на МПЦ: Утре се празнуваат овие светители

0
Светите маченици Ермил и Стратоник Царот Ликиниј покрена луто гонење на христијаните. Св. Ермил, христијанин и ѓакон при една црква, го фатија...