таг: Феникиска

Се празнуваат Св. маченици Галактион и Епистима

0
Потекнуваа од Едеса Феникиска. Кога Галактион стаса за женење, татко му го сврши за некоја девојка Епистима. Меѓутоа, тие продолжија да живеат...