таг: ум“

Кое животно прво ви падна во очи: Што значи ако прво...

0
Несвесниот ум опфаќа ментални процеси кои ѝ се недостапни на свеста, но кои влијаат на расудувањето, чувствата или однесувањето. Според Фројд, несвесниот...

Највисокиот коефициент на интелегенција не е измерен ниту кај Илон Маск...

0
Интелегенцијата или „брилијантниот ум“ денес е главно поврзан со имиња како Илон Маск и покојниот Стив Џобс, но највисок коефициент на интелигенција...