таг: угостителите

Угостителите поделени за новите мерки од 16 август, проблем е легитимирањето...

0
Угостителите да се подготват од 16-ти да ги почитуваат донесените мерки со цел да заштити здравјето на граѓаните. Ова е пораката на министерот...

Дел од угостителските објекти нема да може да добијат помош од...

0
Половина од угостителите нема да добијат државна помош бидејќи нивните бизниси не им се регистрирани соодветно. Од...

Од понеделник секој ден протест пред владата

0
Од понеделник угостителите, туристичките работници, сметководителите, танцовите училишта и останатите дејности ќе протестираат пред Владата. Нивните досегашни...

Угостителите протестираа пред Министерството за финансии

0
Угостителите и денеска на протест пред Министерството за финансии. Поставија шатор, пуштија гласна музика, а за луѓето кои дојдоа да им дадат поддршка...

Угостителите повторно ќе протестираат, бараат неповратна финансиска помош

0
Угостителите од следната недела повторно на протест. Доколку Владата не им не им ги исполни доставените барања...

Намалено ДДВ-то за храна во рестораните

0
Од први јануари годинава угостителите плаќаат помал данок за продажба на храна во објектите како и за услуги за...