таг: увоз

Житото од Украина направи голем проблем во ЕУ

0
Полска и Унгарија на 15 април одлучија да забранат увоз на жито и друга храна од соседна Украина за да ги...

Цените на европскиот гас паѓаат на нивото пред војната во Украина

0
Поблагата зима, алтернативниот увоз и намалувањето на потрошувачката на енергијата ја намалуваат побарувачката на гас...

Бундесбанк: Забраната за увоз на руски енергенси може да ја турне...

0
Целосната забрана за увоз на руски енергенси може да ја турне германската економија во рецесија, предупреди денеска Централната банка, истакнувајќи дека...