таг: тутун

Нови начини за да се намали ризикот од пушењето цигари

0
„Новите начини за конзумирање тутун претставуваат помалку штетна алтернатива. Производите без чад, кои не го согоруваат тутунот можат да бидат замена за цигарите,...

Нов Зеланд планира целосно да го забрани пушењето: Родените по 2008...

0
Нов Зеланд ќе ја забрани продажбата на тутун на своите помлади генерации во обид на крајот целосно да се откаже од...