таг: Трпе

Виц на денот: Папучар

0
Малиот Трпе го прашува татко му:– Тато, знаеш што е папучар?– Не!– Па, изгаси ја правосмукалката да ти кажам!

Виц на денот: Предвидување

0
Трпе и вика на Трпана:– Што ќе направиш ако ти кажам дека ќе умреш утре?А Трпана му враќа:– Ќе умрам денес, зошто мразам...

Виц на денот: Печалбар

0
По 10 години, Трпе се враќа од печалба во Германија. На аеродромот го чека целото семејство. Мајка му го здогледува Трпе и се...

Виц на денот: Карта

0
Влегува Трпе во автобус и возачот го прашува:– Колку години имаш?– Седум.– Добро, кога ќе дојде кондуктерот и ако те праша кажи му...

Љубовник

0
Се враќа Трпе од работа и ја гледа Трпана седната на кауч со љубовникот:– Што се случува тука?! – прашува Трпе изненаден.– Не...

Детски додаток

0
Залетано влегува Трпе дома и задишан и вика на Трпана:– Жено,дали слушна?– Што?– Владата одлучила да дава детски додаток на сите семејства кои...

Виц на денот: 25 цм

0
Влегува Трпе дома и ѝ кажува на Трпана:– Се збори во село дека умрел некој со 25 цантима.Трпана натажено:– Ауу, сигурно е Цветко…...

Виц на денот: Наставничка

0
Разговараат Трпе со син му:– Сине, ти се допаѓа ли новата наставничка?– Ми се допаѓа, тато. Таа е млада и убава, но...

Виц на денот: Детски додаток

0
Залетано влегува Трпе дома и задишан и вика на Трпана:– Жено,дали слушна?– Што?– Владата одлучила да дава детски додаток на сите семејства кои...

Виц на денот: Војник

0
Малиот Трпе решен му соопштува на татко си:– Тато, решив! Ќе станам војник како тебе.– Зошто така сине?– Изгледа жените сакаат мажи...