таг: треската

Глобалното затоплување ќе доведе до ширење на денга треска по целиот...

0
Денга треската оваа деценија ќе стане голема закана во јужна Европа, југот на САД и во делови од Африка затоа што повисоките температури...

Повеќе од 1.000 починати! Бангладеш се соочува со најсилната епидемија на...

0
Повеќе од 1 000 луѓе починале од треската денга во најлошата...