fbpx

таг: Тимотеј

Се празнува Св. апостол Тимотеј

0
Тимотеј бил роден во град Листра, Мала Азија. Таму овој дијамант го нашол апостол Павле, на своето прво патување. Подоцна Тимотеј ќе му...

Според Календарот на МПЦ: Утре се празнуваат овие светители

0
Светиот апостол Тимотеј Еден од Седумдесеттемина апостоли. Роден во Листра Ликаониска од татко Грк и мајка Еврејка. Мајка му и баба му...