таг: Текла

Според Календарот на МПЦ: Утре се празнуваат овие светители

0
Светата првомаченичка Текла рамноапостолна Родена е во Иконија, од родители прочуени, но незнабожци. Како осумнаесетгодишна девојка била верена за некое момче во...