fbpx

таг: Стокхолм

Од најкратката пловидба во историјата до музеј: Шведскиот воен брод кој...

0
Направен е на бродоградилиштето во Стокхолм и бил наоружан со бронзени топови лиени специјално за овој брод. По потонувањето, повеќето топови биле...

На денешен ден – 11 февруари

0
1650 – Во Стокхолм умре Рене Декарт, француски филозоф, математичар и физичар. Неговите дела претставуваат основа на модерната филозофија, а во математиката...