fbpx

таг: Старите

Во Украина регрутација на странски доброволци и резервисти од армијата

0
Додека жените, децата и старите лица бегаат од земјата преку коридори за хуманитарна евакуација, мажите го чекаат својот ред да се...

Ефект кој ќе ве воодушеви, ставете ловоров лист во машината за...

0
Се почесто старите трикови кои ги користеле мајките и бабите за чистење се враќаат во употреба и денеска. Претходно заборавени, сега стануваат...

Занаетите пред изчезнување, оние што едвам опстојуваат побараа помош од државата

0
Старите занаети во скопската Чаршија секој ден сè повеќе исчезнуваат. Тешко дека може да најдете казанџија, ковач или кожар. Филигранџиите велат дека секој...