таг: сонце

Најавата за топлотен бран во Македонија треба да го вклучи алармот...

0
Долга изложеност на сонце или на екстремно високи температури може да предизвикаат прегреаност на телото и да доведат до сончаница. Топлотната истоштеност е...

Љубовен летен хороскоп: Некои ќе уживаат во флертувањето, на други ќе...

0
реклама ЛЕТОТО е време за сонце, забава и секако љубов. Како што растат температурите, така...

Во сезоната на берење печурки, расте бројот на затруени пациенти на...

0
Во овој период сонце дожд е одличен за отровната печурка аманита фалоидес кој е смртоносна печурка и расте во Македонија. Др. Чибишев  за...

Што значи крилатицата „мечка се жени“?

0
 Кога грее Сонце и истовремено врне дожд, велиме дека „мечка се жени“… Дали е ова поврзано со некоја бајка или басна? Зошто токму...

Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина: Зимата и нашите миленичиња

0
Снег, сонце, чиста белина, убавина мир… наспроти дождови, влажен снег, кал, вирови, магла, студенило, смог, подмрзнати улици, мунус 20 степени…Тоа се двете лица...