таг: светлина

Вообичаена појава за зимскиот период: Еве како да се справите со...

0
Пократкиот ден, намалената светлина и ниските температури се вистинска храна за зимската депресија. Иако кај повеќето луѓе симптомите на зимската депресија се јавуваат...

ВИДЕО | Неверојатни снимки од Канада: „Огнена топка“ го осветли ноќното...

0
Заслепувачка сина светлина го продре мракот на темното небото во понеделникот во Канада. Метеорот, буквално како стрела го осветли небото околу 6:30...

Што треба да направите со славската свеќа по празнувањето?

0
Свеќата и нејзината светлина ја симболизираат светлината на Христос и се едни од четирите славски симболи во православието. Славската свеќа спаѓа во...