таг: Светата

Во соседството се наоѓа најмалиот Куран во светот – светата книга...

0
реклама Примерок на светата книга Куранот, со мали димензии еднакви на оние на поштенска...

Денеска е најсреќниот ден во годината по Велигден – еве и...

0
Светата или Велигденска недела се смета за големо и непрекинато славење за Велигден. Има голем број верувања и обичаи за цела недела,...

Денеска се празнува Светата великомаченичка Анастасија

0
Светата великомаченичка Анастасија Одврзителка и другите со неа Оваа славна ревнителка на Христовата вера се роди во Рим во дом богат и...

Календар на МПЦ: Утре се празнува Светата великомаченичка Анастасија

0
Светата великомаченичка Анастасија Одврзителка и другите со неа Оваа славна ревнителка на Христовата вера се роди во Рим во дом богат и...

Според Календарот на МПЦ: Утре се празнува Светата маченичка Јулијанија и...

0
Светата маченичка Јулијанија и шестотини и триесетте маченици со неа Оваа славна девица и маченичка беше родена во Никомидија од родители незнабожци....

Утре се празнува Светата маченичка Параскева (Петка)

0
Светата маченичка Параскева (Петка) Родена е во градот Иконија од родители богати и христољубиви. По смртта на своите родители како девојка почна...

Според Календарот на МПЦ: Утре се празнуваат овие светители

0
Светата првомаченичка Текла рамноапостолна Родена е во Иконија, од родители прочуени, но незнабожци. Како осумнаесетгодишна девојка била верена за некое момче во...