таг: сведоци

Во потрага по вонземјани: Вештачката интелигенција пронашла чудни сигнали во податоците...

0
Неодамна сме сведоци на сè побрзиот развој на вештачката интелигенција (ВИ). Многумина од нас, на пример, се обидоа да создаваат текстови користејќи ChatGPT,...

Бојлерот најмногу троши во домаќинството – како да заштедите струја на...

0
Продолжуваме да бидеме сведоци на раст на енергенсите и струјата, а се случува да трошиме повеќе отколку што треба затоа што едноставно не...

Експертската јавност и натаму поделена, не стивнуваат реакциите за понудениот концепт...

0
Изминативе денови сме сведоци на бројни реакции во врска со новиот концепт и реформите во образованието кои ги најави министерката за образование...