таг: санитарен

ДСЗИ ќе иницира формирање на Комисија за стручен надзор за бебето...

0
Државниот санитарен и здравствен инспекторат ќе иницира формирање на Комисија за стручен надзор до министерството за здравство, со цел да се утврди дали...

Пет дена хируршките сали во Клиничкиот центар не работат, ќе се...

0
Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) вчера извршил увид во хируршките сали на Клиничкиот центар во Скопје, но Инспекторатот, како што денеска изјави...

Договорите за вработување на Токсикологија се невалидни, бидејќи се потпишани само...

0
Државниот санитарен и здравствен испекторат извршил контрола на Клиниката за токсикологија во однос на договорите за работа при што констатирал дека договорите се...

ДСЗИ ќе издаде решение за забрана за доаѓање на работа на...

0
Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) ќе издаде решение со кое на здравствените работници кои немаат договор за работа на Клиниката за токсикологија...

ДСЗИ: Од 18 март во градинка деца со три дози вакцини...

0
Директорката на Државниот санитарен здравствен инспекторат, Рената Младеновска најави дека денеска ќе ѝ биде донесена новата одлука со дообјаснувањето од Комисијата за заразни...

Невакцинирани деца со ДиТеПер од денеска нема да се примаат во...

0
Од денеска Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) ќе почне со вонредни инспекциски надзори и издавање решенија за забрана на прием на деца...

ДСЗИ ќе извшри вонреден инспекицски надзор за починатото новороденче од сепса

0
Државниот санитарен и здравствен инспекторат ќе изврши вонреден инспекциски надзор во Болницата во Прилеп во врска со смртта на новороденчето кое почина од...

ДСЗИ нема добиено известување за случајот со починатото новороденче во Битола

0
Државен санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) засега нема да постапува во врска со случајот во Клиничката болница во Битола, каде родилка со неконтролирана...

ДСЗИ информира како течел вонредниот инспекциски надзор за лекувањето на беровачанецот...

0
Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) информира како течел вонредниот инспекциски надзор кој тие го извршиле по допрен глас за починат пациент од...

Вонреден инспекциски надзор на Државниот санитерен и здравствен инспекторат во салите...

0
Државниот санитарен и здрвствен инспекторат (ДСЗИ) почна акција со вонредни инспекциски надзори во оперативните блокови при универзитетеките клиники „Мајка Тереза“. Целта е, како...