таг: Роберта

Европарламентот иницира укинување на имунитетот на двајца пратеници во врска со...

0
Претседателката на Европскиот парламент, Роберта Мецола започна итна постапка за одземање на пратеничкиот имунитет на...

Роберта Мецола – нова претседателка на Европскиот парламент

0
Малтежанката Роберта Мецола е избрана за нов претседател на Европскиот парламент (ЕП). Од 690 присутни,...