таг: раширување

Првиот човечки случај на птичји грип H3N8 е потврден во Кина,...

0
Според кинеските здравствени власти, раширување на вирусот меѓу луѓето е тежок. Детето погодено од вирусот живее во живинарско семејство. Првиот човечки случај...