таг: радиоактивна

Јапонија почна да испушта прочистена радиоактивна вода од Фукушима во океанот

0
Јапонија денеска почна да испушта прочистена радиоактивна вода од уништената нуклеарна...

Контроверзна одлука на јапонските власти, загадената вода од Фукушима ќе се...

0
Јапонија реши да испушти третирана радиоактивна вода од оштетената нуклеарна централа Фукушима во океанот, и...