таг: проценуваат

„Делта“ сојот рапидно се шири во Велика Британија: Над 10.000 заразени...

0
Научниците проценуваат дека новиот делта вирус, кој сочинува 95% од сите новоаразени со коронавирус во Велика Британија, е помеѓу 40 и 95% позаразен...