таг: прославуваат

Божиќ во Украина: Помеѓу жестоките борби на фронтот, бруталните руски гранатирања...

0
Украинците втора година по ред го прославуваат Божиќ во услови на целосна руска воена агресија, жестоки борби на линиите на фронтот и брутално...

Денеска се прославува Свети Тома – една работа денеска морате да...

0
Православните верници денеска го прославуваат светиот апостол Тома. Тој во народот е познат како Томинден, сеќавање на светиот Тома, еден од дванаесетте апостоли...

„Свети Тома седи дома“: Утре е тежок празник, не го правете...

0
Православните верници утре го прославуваат светиот апостол Тома. Тој во народот е познат како Томинден, сеќавање на светиот Тома, еден од дванаесетте апостоли...