таг: Просечната

Температурата на океаните на почетокот на април е највисока во историјата

0
Просечната температура на површината на светските океани на почетокот на април достигна 21,1...

Просечната нето-плата во државата достигна 31.407 денари

0
Трендот на раст на просечната нето-плата во земјата продолжува. Согласно податоците на Државниот завод за...

Повисока просечна плата, но и повисоки цени

0
Расте просечната плата, но со неа растат и цените на основните прозводи. Граѓаните велат дека со платите и пензиите кои ги земаат тешко...

Пензија над 51.000 денари имаат 258 лица, а на повеќе од...

0
Просечната пензија во ноември лани според најновата статистика на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување изнесува 15.449 денари. Но, тој...