таг: претседателство

Постигнат договор за реформата на системот на ЕУ за азил и...

0
Претставници на шпанското претседателство со Советот на ЕУ и на Европскиот парламент утрово постигнаа договор за основните политички елементи на петте клучни регулативи...

Чешка го презеде ротирачкото претседателство со ЕУ

0
Чешката Република на 1 јули го презеде ротирачкото претседателство со Советот на Европската...

Француското претседателство завршува, нема информации за нов предлог за тргање на...

0
Француското претседателство со ЕУ што завршува денеска, нема нова иницијатива за тргање на бугарското вето...

Министрите за здравство на Г7 ќе расправаат за можните нови пандемии

0
Во рамките на германското претседателство на Г7 денеска во Берлин ќе се одржи состанок на...

Бучковски: Во Скопје и во Софија има групи кои работат да...

0
Можен е договор меѓу Скопје и Софија за време на француското претседателство со ЕУ, но...

Словенија, претседавач на ЕУ до крајот на годинава

0
Словенија денеска го презема шестмесечното ротирачко претседателство со Советот на ЕУ од Португалија. Владата на Словенија денеска...

Воопшто не им е лесно: За Иванка Трамп и сопругот нема...

0
По четири години претседателство на Доналд Трамп, кое значеше многу превирања во САД и особено по побуната во Капитол, иднината на општествениот...

Механизам на ЕУ за „наредната генерација“: Постигнат договор за закрепнување и...

0
Германското претседателство и Европскиот парламент синоќа постигнаа прелиминарен договор за Механизмот за закрепнување и отпорност на кој отпаѓа најголем дел од...