таг: прекухоризонтски

Радар што може да открие било каков авион: Русија поставува втор...

0
Вториот прекухоризонтски радар „Контејнер” ќе почне со пробно-борбено дежурство во Амурската област во 2024 година за контрола на воздушниот простор во источен...