таг: прекумерна

Кои се првичните симптоми на дијабетес?

0
Што е дијабетес?o Прекумерна жед и мокрењеo Необјаснето губење на тежинатаo Глад и заморo Заматен видo Бавно зараснување...

Сè повеќе луѓе умираат од супербактерии, отпорни на старите антибиотици

0
Поради прекумерна и неправилна употреба на бактерии, се повеќе луѓе умираат од супербактерии, отпорни на стари антибиотици. Повеќе од 35.000 Американци годишно...

Вишокот килограми носи опасност од рак на бубрезите и на дебелото...

0
Лицата со прекумерна тежина се соочуваат со зголемена можност од рак – дури и кога се чини оти се медицински здрави, посочува истражување...

Социјалната анксиозност може да се надмине со посебна исхрана

0
Анксиозноста е интензивна, прекумерна и трајна загриженост и страв поврзани со секојдневните животни ситуации, а може да биде предизвикана од повеќе фактори. Постојат...