таг: предлогзаконот

Американскиот конгрес го изгласа 19 јуни за празник за сеќавање на...

0
Американскиот Конгрес го усвои предлог-законот според кој 19 јуни е прогласен за празник во спомен на крајот на ропството и заминувањето на последните...