таг: Преваленцата

Во Македонија има 60 дијагнози и 576 регистрирани лица со ретка...

0
Преваленцата е 3,5 проценти до 5,9 проценти од светската популација, една од најретките е Прогерија, ретка генетска состојба што предизвикува децата брзо да...