таг: потпишана

Меѓународен ден на човековите права: Човековите права се универзални, неделиви, неотуѓиви...

0
На денешен ден во 1948 година беше потпишана Универзалната декларација за човекови права со која првпат во историјата на човештвото се признава неотуѓивото...