таг: Потекнуваа

Се празнуваат Св. маченици Галактион и Епистима

0
Потекнуваа од Едеса Феникиска. Кога Галактион стаса за женење, татко му го сврши за некоја девојка Епистима. Меѓутоа, тие продолжија да живеат...

Се празнуваат Св. маченици Зиновиј и Зиновија, тој ги лекувал сите...

0
Потекнуваа од градот Егеј во Киликија, во југоисточниот дел на Мала Азија. Богатството, што го наследија од родителите, го раздадоа на сиромасите и...