таг: Помбе

Претседателот на Танзанија кој исчезнал од јавноста, починал од наводна срцева...

0
Претседателот на Танзанија Џон Помбе Магуфули, кој долго време негираше дека Ковид-19 претставува закана за неговата земја, почина по мистериозно двонеделно заболување, пренесува...