таг: Полјаците

Втор круг од локалните избори во Полска

0
Полјаците денеска гласаат за градоначалници во стотици градови и села каде ниту еден кандидат не освоил најмалку 50 отсто од гласовите во првиот...

Зголемен бројот на Полјаци кои сметаат дека државата треба да помогне...

0
Меѓу Полјаците се зголемува подготвеноста доброволци, како и војници кои би ги испратила државата да се борат во Украина, а според истражувањето спроведено...