таг: покажале

Зачини ќе ги исчистат вашите бели дробови

0
Истражувањата покажале дека со конзумирање на одредени намирници можеме да му помогнеме на телото да се прочисти од токсините во организмот. Кога...

Помалку сон, поголем ризик да се разболите

0
Истражувања покажале дека луѓето кои не спијат доволно имаат поголеми шанси да се разболат од грип и разни вируси бидејќи имунитетот опаѓа и...

Научници издвоија 10 симптоми на долг Ковид

0
Научни студии покажале дека секоја десетта личност заразена со Ковид-19 развива симптоми на долга манифестација на болеста, но формалните насоки за дијагностика за...

Научници создале коктел од антитела што може да ги замени вакцините...

0
Резултати од клинички испитувања покажале дека коктел од антитела развиен од фармацевтската компанија „Регенерон“, овозмужува силна заштита против Ковид-19, кога ќе им биде...