таг: позаразна

 Клучната разлика меѓу делта сојот и останатите видови на корона

0
Делта сојот, позаразна варијанта на коронавирусот, веќе се прошири во околу 90 земји во светот. Овој сој е откриен во Индија кон...

СЗО: Британскиот сој го има во 70 земји, јужноафриканскиот во 31,...

0
Новата, позаразна верзија на ковид-19, која за прв пат беше откриена во Велика Британија, се прошири во 70 земји, во 10 повеќе од...