таг: планета

ШТО ЗНАЧИ АКО СТЕ РОДЕНИ ВО САБОТА: Секогаш следете го своето...

0
Во сабота владее моќната планета Сатурн, втора по големина планета во Сончевиот систем и најоддалечена од Сонцето. Оваа планета симболизира бавност, но претставува...

ОН предупредуваат дека земјата се соочува со „тројна планетарна криза“

0
„Инвестирај во нашата планета“, со акцент на борбата против климатските промени и ублажувањето на последиците...

Меркур можеби содржи 16 милијарди тони дијаманти

0
Меркур е првата, најблиската планета до Сонцето, но и една од најзанимливите за научниците на Земјата. Според некои истражувачи, површината на Меркур можеби...

Знаци дека сте навистина посебни, но не го знаете тоа

0
Секој човек на оваа планета е неверојатен, но за жал многумина не го сфаќаат тоа. Затоа и сме строги кон себе, веруваме дека...

Земјата во 2020 година се вртела најбрзо во последниве 50 години

0
Минатата година нашата планета се вртела околу својата оска неколку милисекунди побрзо од просекот, поточно забележани се 28 најбрзи денови од далечната...