fbpx

таг: Откупот

Повторно големи проблеми и хаос при откупот на тутунот

0
Тотален хаос со откупот на тутун, обвинуваат тутунарите и бараат итна средба со надлежните. На 20 дена од истекот на рокот за откуп...

Земјоделски инспекторат: Стигнуваат приговори од тутунарите, вчера откупени 440 тони по...

0
Непречено тече откупот на тутунот во Прилеп. Производителите ги носат договорените количини на вагите, но го оспоруваат она што сметаат...

Откупот продолжи, тутунарите незадоволни

0
Откупот на тутунот продолжува, но според производителите, проблемите не се надминати. И натаму проценката на родот не е реална. –...

Во Прилеп тутунарите постигнаа договор со откупувачите, а посредуваше министерот Хоџа....

0
Откупот на тутунот непречено да продолжи, реална процена на квалитетот на родот, а министерот за земјоделство секојдневно да објавува колкави...