таг: откритието

Научници тврдат дека ја откриле причината за озлогласената „Јустинијанова чума“

0
Откритието сугерира дека нов вид на чума може повторно да се појави кај луѓето во иднина. „Истражувањето е и...

„Пегаз“ – најновата закана за демократијата во светот

0
По откритието за софтверот „Пегаз“, со кој се шпионирале илјадници луѓе низ целиот свет, веќе два дена не стивнуваат ниту реакции, ниту објавувања...