таг: основни

Вирален тест: „Ако успеете да го пронајдете погрешниот збор за неколку...

0
реклама Игрите и таквите основни тестови за коефициент на интелигенција се обично пред се...

Србија: Во 97 основни училишта утрово стигнале дојави за поставени бомби...

0
Дури 97 основни училишта во Белград, како и некои средни училишта утринава добиле дојави за...

Училиштата во Србија забрануваат мобилни телефони за време на часовите

0
За седум дена две основни училишта во Србија забранија користење на мобилни телефони за време на наставата. Училиштата донесоа ваква...

Во скринингот за ковид-19 опфатени 364 основни и 109 средни училишта

0
Во вкупно 364 основни и 109 средни училишта во Македонија идната недела ќе почне скринингот за ковид-19 кај 8.178 ученици, соопшти Министерството за...

Луѓето со оваа крвна група имаат „златна крв“ – на светот...

0
Постојат четири основни типови крвни групи – А, Б, АБ и 0, а нивната зачестеност најмногу зависи од нашето потекло, односно генетиката поврзана...

Гасот го замени мазутот како енергенс во 28 установи

0
Во 28 објекти – градинки, основни и средни училишта, здравствени и административни објекти, сменети се системите за греење, ни одговори Владата на...