таг: опфаќа

Египет е столб на стабилност во регионот, Договорот со ЕУ е...

0
Договорот ЕУ-Египет не е само за мигрантското прашање, туку опфаќа широка програма за поддршка на египетската економија и навистина претставува голем историски потег,...

Вработените во Амазон ќе штрајкуваат на „Блек Фрајдеј”

0
Коалицијата на организации на вработени која опфаќа 30 земји планира на „Блек Фрајдеј” да протестира...

Кое животно прво ви падна во очи: Што значи ако прво...

0
Несвесниот ум опфаќа ментални процеси кои ѝ се недостапни на свеста, но кои влијаат на расудувањето, чувствата или однесувањето. Според Фројд, несвесниот...

Интолеранција на храна: Како да ја препознаете и кога да направите...

0
Интолеранција на храна опфаќа симптоми предизвикани од реакција против некои супстанции присутни во храната. Кај луѓето кои страдаат од интолеранција на храна,...