таг: ООН

ОН бараат 1,2 милијарди долари за помош на жителите на Газа...

0
Организацијата на Обединетите нации (ООН) упати итен апел за 1,2 милијарди долари наменети...

Гутереш: Светот е во најтешката економска криза во последните 100 години!

0
Генералниот секретар на ООН, Антонио Гутереш изјави дека поради пандемијата на коронарниот вирус, светот влезе во најтешката...

Советот за безбедност на ООН едногласно одлучи да не ја продолжува...

0
Советот за безбедност на ООН донесе одлука да се стави крај на заедничката мисија на Африканската унија и мировните сили на Обединетите...