таг: одбрани

Магнус Карлсен ја одбрани шаховската круна

0
Најдобриот шахист на денешницата, Магнус Карлсен лесно ја одбрани светската круна по четврти пат со победа од 7,5-3,5 против предизвикувачот од Русија, Јан...