таг: одбележување

Денеска католиците го слават Велики петок

0
Велики петок е христијанско одбележување на Исусовите страдања и смрт и секогаш се одбележува во петокот пред Велигден. Денеска нема...

10 години руска агресија: Две години од сеопфатната инвазија на Русија...

0
Оваа недела се поклопуваат два неславни јубилеја: одбележување на втората годишнина од целосната воена агресија на Русија врз Украина и десет години од...

Косово денеска ја одбележува 14-годишнината од своето државјанство

0
Манифестациите за одбележување на 14-годишнината од прогласувањето на независноста на Косово започнаа со поклонување на гробиштата во Преказ.Војниците на КБС и...

(ВИДЕО) Франција го одбележа Денот на Републиката со авиони, тенкови и...

0
По одложувањето на минатогодишното одбележување на националниот празник, Франција денес го одбележа Денот на Републиката со традиционална...