таг: одбележуваат

МНР на Украина по повод Денот на Соборноста на Украина: Консолидацијата...

0
Денес Украинците во Украина и во светот одбележуваат важен ден за украинската државност. Пред 105 години, на 22 јануари, Украинската Народна Република и...

Одбележување на Денот на Европа

0
Делегацијата на Европската Унија заедно со Европската куќа го одбележуваат 9 Мај Денот на Европа...

Две години од смртта на кошаркарската легенда Буштур

0
Денес се одбележуваат точно две години од смртта на еден од најголемите македонски спортски и кошаркарски работници, Благоја Георгиевски – Буштур. Георгиевски трагично...

Денеска владее магичната низа 21.12: Што да правите за сѐ да...

0
На денот кога се одбележуваат броевите 1 и 2, имаме 3 важни астролошки и духовни настани – зимската краткоденица, магичната низа 21.12 и...

ДЕНЕСКА Е ЖЕНСКИ ПРАЗНИК – ова треба да го направат сите...

0
Православните верници денеска го одбележуваат празникот Покров на Пресвета Богородица како спомен на случката кога Богородица се јави меѓу народот собран за молитва,...